Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kolonihaven Ællingehuset

Vi købte et rigtig hyggeligt kolonihavehus med en skøn have til børnehaven d. 16. juni 2007. Det ligger i gåafstand max. ½ time fra børnehaven, og er i første omgang tænkt som udflugtsmål for holdene, når de er på udetur. Ællingehuset kan kun bestå ved hjælp af forældrene og dennes opbakning omkring det, så derfor...siger man ja til en børnehaveplads i Svaneparken, så forventes det at man deltager i de planlagte arbejdsaftener og bakker op om vedligeholdelse af Ællingehuset.

Aktivitetsmuligheder i Ællingehuset.
Ællingehuset er børnehavens skønne lille fristed. 1-2 gange ugentlig, går en gruppe børn og voksne på tur til kolonihaven. Vi passer urtehaven, gør haven ren, tænder op i det lille bålsted og leger i haven og den store sandkasse. Børnene får en fornemmelse af fra jord til bord, da vi i vores urtehave dyrker grønsager vi kan bruge i hverdagen (rødbeder, gulerødder, radiser m.m.)
Det vigtigste for os ved at være i kolonihaven er dog blot "at være til" og "at være sammen".
Børn og voksne er meget begejstrede for at være der, - det er et frirum, hvor der er plads til ro, fordybelse, samvær og hygge.

Kolonihave

Om foråret planter og sår vi urtehaven. Det sker også jævnligt, at vi afholder børnefødselsdag i kolonihaven, og vi passer haven og slår græsplænen.

 Kol - Urtehave

I den tid vi har haft kolonihaven, har vi afholdt flere arbejdsaftener. Rigtig mange forældre har deltaget ved disse arrangementer, hvilket har betydet at der gennem tiden er sket mange forbedringer, både på huset og på haven, til stor glæde for børnene. Børnene elsker at komme i Ællingehuset, men vi er afhængige af jeres hjælp for at huset fortsat kan fremstå som det gør.

 .

I er meget velkomne til at besøge kolonihaven. Adressen er Tulipanvej 88, Eskelund.

 

 

Svaneparkens Børnehus
Svaneparken 6  -  DK-7430 Ikast
Tlf. 9960 4690  -  svaneparkensbornehus@ikast-brande.dk